Články o vzdělávacích akcích - ročník 2009

Beřkovický podzim 2009 + rozhovor s manažerem multicentra

Nové „Vzdělávací a výcvikové centrum primární protidrogové prevence“ v psychiatrické léčebně v Horních Beřkovicích bylo slavnostně otevřeno před pár dny a už jej čeká první velká zatěžkávací zkouška. V týdnu od 12. do 16.října zde proběhne multižánrový kulturní a vzdělávací festival „Beřkovický podzim 2009“. Záznam z vysílání Oficiálního portálu Roudnice nad Labem:

{wmv}multicentrum_rozhovor_roudnice{/wmv}


Jedná se o již šestý ročník festivalu, který je pravidelně pořádán Psychiatrickou léčebnou Horní Beřkovice v rámci celorepublikového „týdne duševního zdraví“. Beřkovický podzim má oslovit nejen pacienty a zaměstnance léčebny, ale také návštěvníky přijíždějící z blízkého i dalekého okolí.

Festival nabízí široké portfolio kulturních a vzdělávacích aktivit (divadelní a hudební představení, dramaterapie, filmy, přednášky). Zároveň se též snaží o bourání bariér mezi okolním světem a psychiatrickou léčebnou, která si dlouhá léta neprávem nesla cejch něčeho temného a negativního. Vzájemné působení těchto dvou rovin má přinést přátelskou a příjemnou atmosféru, kde si každý návštěvník najde své místo. Nejen z těchto důvodu je festival realizován za finanční podpory Ústeckého kraje.

Od pondělí do pátku se diváci mohou těšit na bluegrass v podání kapely Cop, punkrockovou ikonu Znouzectnost, rockový Keks či hip-hopového Xindla X. Celý festival uzavře koncert kapely Vega z domova sociální péče ze Skalice. Mimo koncertů se uskuteční tři divadelní představení (Malis, Scéna a Koňmo), bude promítnuto pět filmů a své místo v programu bude mít i dramaterapie a arteterapie.
Pestrá programová skladba, oblíbené kapely a novotou vonící multifunkční centrum by tak měly být tím správným lákadlem do Horních Beřkovic.


Zdroj: Oficiální web města Roudnice nad Labem, autor: VaDa, 12.10.2009

Multifunkční centrum Horní Beřkovice

Pilotní projekt primární protidrogové péče | login