Články o vzdělávacích akcích - ročník 2009

Multicentrum v Horních Beřkovicích otevřeno

Po udělení prestižní akreditace SAK za kvalitu poskytované zdravotní péče, kterou získala Psychiatrická léčebna Horní Beřkovice jako první psychiatrická léčebna v České republice, přišel pro toto zdravotnické zařízení další významný úspěch.

Ve středu 23.září bylo za přítomnosti velvyslance Norského království H.E. Jense Eikaase, náměstka hejtmanky Ústeckého kraje Ing. Pavla Koudy a dalších významných hostů slavnostně otevřeno „Vzdělávací a výcvikové centrum primární protidrogové prevence“.

Zbrusu nové multimediální centrum vzniklo rekonstrukcí odsvěceného secesního kostela sv.Václava a bude sloužit především protidrogové prevenci zacílené na pacienty psychiatrické léčebny s cílem zamezit riziku souběhu užívání drog s duševní poruchou.

Projekt je realizován za podpory „Norských fondů“ a nabízí nově koncipovaný sál pro 129 diváků s bezbariérovým přístupem. Centrum je vybaveno moderní audiovizuální technikou, která nabízí možnosti nejen kulturního vyžití (koncerty, divadelní a filmová představení), ale i pořádání přednášek, seminářů, konferencí a vzdělávacích akcí. Multifunkční centrum budou využívat jak pacienti léčebny, tak zaměstnanci a veřejnost. Na projektu budou spolupracovat Ústecký kraj, White light 1 a další neziskové organizace.

Fotografie ze slavnostního otevření si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Po dopoledním programu, kde mimo proslovů, slavnostního přestřižení pásky a přípitku zazpíval také pěvecký sbor Melodie z Libochovic, následovala část večerní, věnovaná zaměstnancům léčebny a veřejnosti. Pro ně zahrály pacientky z oddělení závislostí vlastní pohádku „O princezně Toxince a hloupém Honzovi“. Sváteční den v Horních Beřkovicích uzavřel velmi povedený koncert seskupení Ivan Hlas trio.

Fotografie z koncertu si můžete prohlédnout ve fotogalerii.


Zdroj: Litoměřicko24, 29.09.2009

 

alt

 

Multifunkční centrum Horní Beřkovice

Pilotní projekt primární protidrogové péče | login