Články o ostatních akcích - ročník 2009

Dvě výstavy v PLHoB

Advent je v plném proudu a s ním i tradiční předvánoční akce. Jednou z nich je každoroční „Vánoční prodej“ výrobků pacientů psychiatrické léčebny v Horních Beřkovicích. Od 16.12. do 18.12. si v dílnách centrální terapie mohou návštěvníci prohlédnout a zakoupit několik stovek exponátů z papíru, skla, textilu, dřeva či keramiky.
 
alt

Všechny výrobky jsou celoročním dílem šikovných rukou pacientů léčebny, které tvoří v rámci pracovní terapie. Ta je součástí léčebného režimu a má pomoci seberealizaci uživatelů, jejich aktivizaci a zažití pracovních návyků. Každodenní život přináší pacientům inspiraci k tvorbě široké škály výrobků, od méně náročných manufakturních předmětů až po pracnější, složitější vitráže, šperky či vyřezávané betlémy.

Práce pacientů byly velmi kladně hodnoceny také začátkem prosince na 1.ročníku vánočního jarmarku v Odolené Vodě, což je velkým příslibem další spolupráce. Oblíbenou vánoční výstavu navštíví každý rok téměř 300 návštěvníků. Nakupující si mohou vybrat mnoho originálních vánočních dekorací, ozdoby na stromečky, papírové betlémy, šperky, obrázky, zdobené sklo, batikované tašky a ubrusy či pletené výrobky z pedigu.

Druhá výstava se konala 14. a 15.prosince v multifunkčním centru tohoto zdravotnického zařízení a nabídla zájemcům ručně vyráběnou bižuterii, šperky a stříbro se Svárovskými kameny. Paní Lenka Hroňková zde prezentovala své výrobky, jako například motanice na silonu, přívěšky na kůži, naušnice, korále, společenské soupravy či přívěšky na mobil.

Multifunkční centrum Horní Beřkovice

Pilotní projekt primární protidrogové péče | login