Články z kultury - ročník 2010

Beřkovický podzim 2010 potěšil

Zámecký park v Psychiatrické léčebně Horní Beřkovice se oděl do pestrobarevného kabátu a listy javorů a lip poletují po celém areálu tohoto zdravotnického zařízení. To je neklamné znamení blížící se zimy a především multižánrového týdenního kulturního a vzdělávacího festivalu „BEŘKOVICKÝ PODZIM“.

Tento projekt je pravidelně pořádán v rámci celorepublikového „týdne duševního zdraví“ a je věnován nejen pacientům a zaměstnancům první akreditované psychiatrické léčebny v ČR, ale také návštěvníkům přijíždějícím ze širokého okolí.

Letošní ročník nabídl široké portfolio kulturních a vzdělávacích aktivit (divadelní a hudební představení, dramaterapie, filmy, přednášky) a přinesl přátelskou a příjemnou atmosféru, kde si každý host našel své místo.

Festival uprostřed měsíce října přilákal do multifunkčního centra přes tisícovku návštěvníků, kterým kromě jiného zazpíval Martin Maxa či pražská folková kapela My3.avi.S akustickou verzí svého koncertu přijelo broumovské rockové seskupení Imodium a diváky též rozproudila mladá partička muzikantů z Libochovic a okolí, skupina No headache. Projekt primární protidrogové prevence, jehož součástí je i „Beřkovický podzim“ podpořil také velmi populární Marek Ztracený s kapelou, za což jemu i všem ostatním účinkujícím patří obrovský dík. Nejen festival, ale i další kulturní a vzdělávací aktivity v multicentru ukazují pacientům PLHoB, jak mohou příjemně trávit volný čas i bez návykových látek.

Dle ohlasů interpretů, pořadatelů a především návštěvníků se jednalo o velmi povedený festival, který všechny potěšil a opět ukázal, že i v psychiatrické léčebně se žije smysluplně, plnohodnotně a aktivně.

Multifunkční centrum Horní Beřkovice

Pilotní projekt primární protidrogové péče | login