Články z kultury - ročník 2010

Javor & Šany rozproudili multicentrum

Ve čtvrtek 11.února to do multifunkčního centra v psychiatrické léčebně v Horních Beřkovicích lákalo především příznivce folku. Jim přijelo zahrát, zazpívat a zpříjemnit večer duo Javor & Šany, které se po více jak šesti letech opět vrátilo na pódia klubů, čajoven a koncertních sálů.

alt

 

 

Petra „Šany“ Šanclová, špičková česká písničkářka, zpěvačka a multiinstrumentalistka společně s uznávaným hráčem na foukací harmoniku a zakladatelem Bokomary, Lubošem „Javorem“ Javůrkem pobavili a roztleskali návštěvníky multicentra. Duety a písně o Mariích se střídaly se sóly obou muzikantů, kteří publiku ukázali své textařské, skladatelské i hráčské umění. Koncert se líbil jak pacientům léčebny, tak folkové veřejnosti i samotným hudebníkům.

V rámci nespecifické primární protidrogové prevence je v multifunkčním centru přichystán další koncert. Ve středu 17.února se všem návštěvníkům představí zakladatel ústecké punkrockové formace „No sympathy“ Hřebík se směsicí svých písní a oblíbených československých punkových hitů. Tom 77 (současné umělecké jméno) ve své tvorbě s trochou nadsázky upozorňuje na lidskou nenávist, lhostejnost a nesvobodu. Koncert s názvem „Hřebík is not dead“ začíná v 19.30hodin.
 

 

Multifunkční centrum Horní Beřkovice

Pilotní projekt primární protidrogové péče | login