Články z kultury - ročník 2009

V PLHoB skončila výstava bižuterie a mandal

Celý minulý týden probíhala v multifunkčním centru psychiatrické léčebny v Horních Beřkovicích výstava bižuterie a mandal.

Jednalo se o první prodejní výstavu paní Zdeňky Boučkové, která se již přes půl roku věnuje tvorbě originálních výrobků ze skla, dřeva či kamene. Bývalá učitelka základní školy opustila ze zdravotních důvodů své povolání a jako náhradu si našla ruční práce všeho druhu, především navlékání korálků. Další techniky, které paní Boučková využívá, jsou smaltování, ketlování a fusing.

alt

Z jejích šikovných rukou se zrodily krásné náhrdelníky, náramky či náušnice, které v multicentru obdivovali jak pacienti léčebny, tak zaměstnanci a veřejnost. Velké množství výrobků našlo své nové majitele, čímž získala paní Zdeňka prostředky na nákup nového materiálu. Seznámení se s reakcí publika bylo povzbuzením k její další činnosti a tvorbě.

Za pomoc a podporu při realizaci výstavy mnohokráte děkuje multicentru a zdravotnímu personálu PLHoB.

Zájemci o prohlídku jejích prací mohou navštívit http://www.bizumandaly.webnode.cz/ či www.centrumberkovice.cz.

V tomto týdnu mohou návštěvníci zavítat do multicentra dokonce dvakrát. V pondělí 16.11. od 19.30 hodin zahraje a zazpívá Richard Rezek a Petr Dvořák. Ve čtvrtek 19.11. od 18.00 hodin bude bývalý kostel patřit dětskému pěveckému souboru Lužáček a divadelnímu souboru Specifik z Lužce nad Vltavou. Ti si společně připravili představení plné písniček, divadla a tancování z populárního muzikálu Rebelove.

 


 

Zdroj: Litoměřicko 24, 18.11.2009, autor VaDa

Multifunkční centrum Horní Beřkovice

Pilotní projekt primární protidrogové péče | login