Články z kultury - ročník 2009

Divadelní představení Princezna Toxinka a hloupý Honza (08.09.2009)

Princezna Toxinka zaplnila multicentrum - premiéru jako hrom má za sebou „Vzdělávací a výcvikové centrum primární protidrogové prevence“ v Psychiatrické léčebně Horní Beřkovice.

Ani dvojnásobná kapacita zbrusu nového multimediálního centra by nestačila pokrýt zájem o premiéru pohádky „O princezně Toxince a hloupém Honzovi“. Tu si pro pacienty a zaměstnance léčebny připravily v rámci terapie dámy z oddělení 7B, které se věnuje léčbě závislostí. Jednalo se o příběh zpočátku afektované princezny Toxinky, kterou ze spárů černokněžníka a drog zachránil až nepříliš chytrý Honza.

Tuto autorskou pohádku o lásce, dobrém srdci a moudrosti stáří si užívali jak herečky, tak „k prasknutí narvaný sál“. Smích a potlesk provázely celé představení od prvního otevření opony až po závěrečnou děkovačku. Vlastnoručně vyrobené kostýmy, zajímavé herecké výkony a hlavně chuť se pobavit byly hlavní devízou první akce v multicentru, které bude slavnostně otevřeno již 23. září. A právě v rámci této slavnosti bude moci tuto pohádku vidět i veřejnost.

 

alt

Fotografie z představení můžete shlédnout ve fotogalerii.

Multifunkční centrum Horní Beřkovice

Pilotní projekt primární protidrogové péče | login