V této sekci jsou archivovány informace o všech akcích konaných v Multifunkčním centru Horní Beřkovice. Pro zobrazení klikněte na název akce.

 

Červen v MC PNHoB

Také poslední měsíc školního roku nabídl návštěvníkům Multicentra spoustu úžasných kulturních zážitků.

alt

BraAgas

alt alt

Marka Míková a Vrámci možností

alt

Letní Chrapot

alt

A.S.M.

akce v květnu 2016

"Měsíc lásky" nabídl návštěvníkům Multicentra mimo společenských a vzdělávacích aktivit také čtyři koncerty, divadelní představení a výstavu fotografií.

alt

2 x a dost

alt

ISUA

alt alt

Zítra to roztočíme, Jaroušku

alt

Viki

alt

Čas Waldu neodnes

Plakát na Beřkovické jaro 2016

alt

Beřkovické jaro 2016 - zhodnocení

Je tomu již deset let, kdy v Psychiatrické nemocnici Horní Beřkovice začala tradice pořádání týdenního kulturně vzdělávacího festivalu Beřkovické jaro. Za těch devět předchozích ročníků se v Multicentru a dalších prostorách nemocnice uskutečnila spousta koncertů, divadel, promítání filmů, přednášek, výstav, terapií a dalších aktivit. Do nemocnice zavítalo velké množství souborů, odborníků a mediálně známých osobností, které svou přítomností a uměním vykouzlili na tvářích pacientů úsměv a přinesli jim léčebný, socializační i emoční zisk.

alt

Festival Beřkovické jaro je sice primárně věnován pacientům psychiatrické nemocnice, ale nabízí také aktivity pro školy a odbornou i laickou veřejnost. Díky setkávání duševně nemocných a veřejnosti se festival snaží odtabuizovat psychiatrickou péči, ukázat její důležitost a přesvědčit společnost k větší toleranci a porozumění.

alt alt

BJ 2016 nabídl návštěvníkům výstavu šperků a bižuterie, divadelní představení dětských divadelních souborů Vraní hnízdo a ZUŠ Roudnice nad Labem, muzikoterapii, promítání filmů, výstavu historických materiálů, interaktivní výstavu a přednášku o zdravém životním stylu, dramaterapii, výstavu obrázků pacientů a pět večerních aktivit.

alt alt

Pondělí 11.4. – KDO SE BOJÍ POSTELE - Oblíbené Divadlo ARTUR přivezlo komedii složenou ze čtyř nezávislých příběhů, které spojují mezilidské vztahy, jedna postel a samozřejmě problémy. Hráli: Braňo Polák a Kristýna Podzimková.

Úterý 12.4. – BRUTUS - Legendární česká rocková skupina, která je zakladatelem „tancovačkového bigbítu“ nabídla songy (První polibek, Dlažební kostka, Dej se políbit, Půjdeme spolu do nebe, Somráci jdou do práce, Gorila a spoustu dalších), které známe jak z televize, rádia a všech tanečních zábav.

Středa 13.4. – KAMIL STŘIHAVKA - Kamil Střihavka v akustickém triu s Petrem Henychem a Patrisem Sasem potěšil známými písničkami a svým sametovým hlasem.

Čtvrtek 14.4. – DANIEL HŮLKA - Operní a muzikálový zpěvák (baryton) a herec. Je známý hlavně svými rolemi v muzikálech jako jsou Dracula, Monte Cristo, Excalibur a nově také Sibyla královna ze Sáby.

Pátek 15.4. – MARTIN MAXA - Zpěvák, kytarista a skladatel oblíbený nejen u žen všech věkových kategorií.

alt

Posláním festivalu Beřkovické jaro 2016 bylo poskytovat umělecké zážitky, obohacovat českou kulturní scénu a rozšiřovat obzory publika. Program festivalu byl zaměřen na široké spektrum účastníků, zlepšil sociální klima v mikroregionu a přispěl k turistickému zatraktivnění Horních Beřkovic, zejména pak psychiatrické nemocnice. Zároveň se festival snažil o bourání bariér mezi okolním světem a psychiatrickou nemocnicí, která si dlouhá léta neprávem nesla cejch něčeho temného a negativního. Vzájemné působení těchto dvou rovin přineslo přátelskou a příjemnou atmosféru, kde si každý návštěvník našel své místo. Celý festival shlédlo přes 2000 návštěvníků.

alt alt

Celoroční aktivity Multicentra významně přispívají k proměně kulturní mapy v mikroregionu Podřipska. Pořadatelé programovým konceptem vytváří prostor pro setkávání pacientů psychiatrické nemocnice s příznivci amatérského i profesionálního divadla a populární, rockové, country a klasické hudby či vyznavači worldmusic. Proto také festivaly Beřkovické jaro a Beřkovický podzim jsou charakteristické dramaturgickou otevřeností a propojením zdánlivě nesourodých kulturních světů. Takto náročnou akci by nebylo samozřejmě možné zrealizovat bez podpory partnerů. Psychiatrická nemocnice Horní Beřkovice tak děkuje především Ústeckému kraji, společnostem SČVK, 2N, Respect a OSA a městům a obcím Kladno, Most, Děčín, Teplice, Neratovice, Horní Beřkovice, Mšené lázně, Dušníky a Cítov a všem ostatním partnerům a dárcům. Psychiatrická nemocnice Horní Beřkovice si velmi váží všech, kterým není osud našich nemocných spoluobčanů lhostejný a snaží se jim v jejich nemoci pomoci.

Únor v Multicentru

Nejkratší měsíc v roce přinesl návštěvníkům Multicentra kromě klasických aktivit pro pacienty také koncerty, přednášky, divadlo a představení pacientů nacvičené v rámci dramaterapie.

alt

Divadlo Pavla Trávníčka

alt

Beata Bocek

alt

Paya Noia

alt alt

Beřkovice mají talent

alt

přednáška EKG pro zaměstnance

alt

Duo Slaný Most

Multifunkční centrum Horní Beřkovice

Pilotní projekt primární protidrogové péče | login