Články z kultury - ročník 2010

Multicentrum v Horních Beřkovicích informuje

Prvních čtrnáct květnových dnů s sebou přineslo do multifunkčního centra v Psychiatrické léčebně Horní Beřkovice pět akcí nad rámec vzdělávacích aktivit primární protidrogové prevence.

alt


Úvodní májové sobotní odpoledne si multicentrum dalo dostaveníčko s vážnou hudbou. Mělnický pěvecký sbor pod vedením Františka Šťastného si ke společnému „Slavnostnímu koncertu“ pozval komorní soubor Concerto Praha s řadou vynikajících profesionálních umělců a společně zahrály a zazpívaly několik hudebních děl barokních a klasicistních velikánů J.S.Bacha, W.A.Mozarta a dalších.

Ve středu 5.5. navštívili léčebnu a multifunkční centrum zástupci neziskové organizace FOKUS, která pomáhá lidem s duševním onemocněním v jejich návratu a uplatnění ve společnosti. Jejich setkání se zaměstnanci a pacienty PLHoB rozvíjí možnosti spolupráce akreditovaného zdravotnického zařízení a humanitární organizace.

V rámci nespecifické protidrogové prevence se 11.května uskutečnil pro pacienty léčebny i veřejnost koncert mělnické folk-rockové kapely A.S.M.

Další důležitou návštěvu zažije psychiatrická léčebna již tento čtvrtek, kdy do Horních Beřkovic zavítají vedoucí pracovníci Ministerstva zdravotnictví ČR.

Den poté se v centru primární protidrogové prevence sejdou milovníci folklóru, pro které přijede až z Brna zahrát cimbálová muzika Javorník s pestrou paletou písní z Čech, Moravy a Slovenska.

Mimo těchto akcí v centru stále probíhají programy specifické i nespecifické prevence, jakými jsou např. přednášky, psychoedukační skupiny, skupinové terapie či psychosociální rehabilitace. PLHoB též začalo s projektem „Následné péče“, který realizuje ve spolupráci s neziskovou organizací White light z Ústí nad Labem.

Multifunkční centrum Horní Beřkovice

Pilotní projekt primární protidrogové péče | login