Články z kultury - ročník 2010

Beřkovické jaro je již minulostí

Multižánrový kulturní a vzdělávací festival „Beřkovické jaro 2010“ dopsal svou poslední kapitolu a stal se historií. Ve vzpomínkách pacientů Psychiatrické léčebny Horní Beřkovice, jejích zaměstnanců a návštěvníků z řad veřejnosti však bude zakořeněn ještě hodně dlouho.

alt

Pestrá nabídka divadel a koncertů takových interpretů, jakými jsou Xavier Baumaxa, Jiří Schmitzer nebo kapely Traband, Ready Kirken či Pohádkový rivajvl přilákala do multifunkčního centra přes tisícovku milovníků kultury z celého regionu.

Pacientům PLHoB byly v rámci „Týdne duševního zdraví“ věnovány také další aktivity, jako například hipoterapie, dramaterapie, přednáška o závislostech či každodenní promítání filmů.

Po celou dobu festivalu probíhala prodejní výstava šperků, originální bižuterie a litografických obrázků, kterou připravily Michaela a Eva Růtovy.

Dle ohlasů hostů, zaznamenaných v knize návštěv, se jednalo o velmi vydařený projekt, který si vydobyl významné místo na mapě kulturních akcí v širokém okolí.

Pracovníci multicentra děkují všem za pomoc při realizaci festivalu, nadačnímu fondu Kalich za finanční podporu a těší se na Vás při dalších aktivitách. Třeba již na Prvního máje, kdy se od 15.00 hodin koná Slavnostní koncert vážné hudby, na kterém vystoupí Concerto Praha a Mělnický pěvecký sbor.

Multifunkční centrum Horní Beřkovice

Pilotní projekt primární protidrogové péče | login