Články z kultury - ročník 2010

Vzdělávací konference, výstava a koncert v PLHoB

V úterý 23.3.2010 na sebe vzalo Multifunkční centrum v Psychiatrické léčebně Horní Beřkovice podobu přednáškového multimediálního sálu. Za přítomnosti 140 posluchačů z řad pracovníků psychiatrických léčeben a zdravotnických zařízení se zde konala vzdělávací konference zařazená do kreditního systému ČAS (Česká asociace sester).

alt

 


Sedm přednášejících odborníků se zaměřilo na tématiku akreditačních procesů, primární protidrogovou prevenci, historii ošetřovatelské péče v psychiatrii, péči o pacienta s poruchou osobnosti a nové léky v psychofarmakoterapii.

Tématická pestrost a vysoká odbornost přednášejících společně s příjemným prostředím a technickým vybavením multicentra měly pozitivní odezvu posluchačů a odstartovaly bohatou škálu vzdělávacích aktivit PLHoB v tomto roce.

Velkého úspěchu se dočkala také Velikonoční výstava, kterou multicentrum uspořádalo minulý čtvrtek a pátek. Pětistovka návštěvníků shlédla prodejní výstavu prací pacientů léčebny, kochala se pohledem na práci malířek kraslic či pletení pomlázek. Výrobky dětí ze základních a mateřských škol z Roudnicka a Mělnicka pak potěšily malé i velké příznivce velikonočních svátků a tradic.

Výstava byla zpestřena koncertem seskupení Petr Kalandra Memory Band, který nadchl nejen pacienty léčebny, ale také milovníky bluesrocku z širokého okolí. Skupina Petr Kalandra Memory Band vznikla v roce 2005 jako pocta osobnosti, která v dobách komunismu přinášela českému posluchači americký folkrock, blues, ale i skvělou náladu. Koncert posluchače přenesl o několik let zpět a nabídl hitovky i méně známé skladby z repertoáru Petra Kalandry, Marsyas nebo ASPM.

Multifunkční centrum Horní Beřkovice

Pilotní projekt primární protidrogové péče | login