Články z kultury - ročník 2010

Beřkovické multicentrum informuje

Stejně tak jako všechny školy, podniky a úřady začalo svoji činnost v roce 2010 také „Vzdělávací a výcvikové centrum primární protidrogové prevence“ v Psychiatrické léčebně Horní Beřkovice.

alt

 


Bývalý kostel Svatého Václava se opět otevřel pacientům léčebny, kteří zde pod vedením psychologů absolvují programy a aktivity v rámci primární prevence (přednášky, psychoedukační skupiny, psychosociální rehabilitace atd.). Cílem tohoto projektu je zamezit riziku komorbidity (současný výskyt diagnózy závislosti s jinou duševní chorobou) a usnadnit klientům návrat do běžného života.

Moderní multimediální zařízení bylo vytvořeno za přispění Norského finančního mechanismu. Je ideálním prostorem pro pořádání vzdělávacích, léčebných a kulturních aktivit nejen pro pacienty léčebny, ale také pro odbornou i laickou veřejnost.

Multifunkční centrum připravuje kromě jiného na rok 2010 velikonoční a vánoční výstavu, multižánrové kulturně vzdělávací festivaly Beřkovické jaro a Beřkovický podzim, program primární prevence pro školy, dále pak desítky koncertů a divadelních představení.

První kulturní aktivitou v letošním roce byl velmi úspěšný pořad Dana Kubici „A pořád se něco hraje…“, který seznámil žáky ZŠ Horní Beřkovice s českou lidovou a folkovou hudbou. Prvního koncertu se v úterý 12.ledna dočkali také pacienti léčebny, kterým z nedalekého Mělníka přijel zazpívat pěvecký sbor Chrapot. Směs chrámových vánočních písní a koled pohladila po duši a symbolicky uzavřela období nejkrásnějších svátků.

V měsíci lednu se všichni můžeme ještě těšit na pražskou blues rockovou kapelu Strašidelný elektrik band a Divadlo třetího věku z Loun, které zahraje představení Včera se mi zdálo, se kterým sklidilo velký úspěch na národní přehlídce Jiráskův Hronov.
Veškeré informace o multifunkčním centru naleznete na www.centrumberkovice.cz

Multifunkční centrum Horní Beřkovice

Pilotní projekt primární protidrogové péče | login